Flashspel

Du har säkert hört någon prata om flashspel någon gång eller så har du helt enkelt redan spelat det själv. Men vad är ett flashspel? Tja, ska man vara noggrann så är det ett spel som baserar sig på programmeringsspråket Actionscript och är animerat i Flash. Idag är näst intill alla spel du kan spela direkt i din webbläsare så kallade flashspel men när man använder namnet i dagligt tal menar man ofta en mindre grupp av spel.

Det är spel som kännetecknas av att de ofta är enkla att spela, det finns inte så många element att bry sig om. Spelet går ofta ganska fort och på tid. Det brukar dessutom alltid gå att spela dem gratis samt att de kan spelas i din webbläsare utan att du behöver ladda ner någon programvara.

Ett skönt tidsfördriv

Att spela den typ av spel är ofta ett väldigt trevligt tidsfördriv. När man får en stund över och vill koppla av med lite spel på datorn är det ett enkelt val. Det tar inte lång tid att starta upp och det kostar inte pengar. Många spelar just för att få en paus och koppla av en stund.

Kända spel

Det finns flera kända flashspel, några exempel är Bejeweled och Zuma. Det är spel där du tävlar mot dig själv och kan ranka på topplistan. Dessutom finns det flera flashspel som baserar sig på andra kända spel. Det finns tillexempel flashversioner av Supermario och så vidare. Det är roligt, klurigt och spännande att spela i denna form, det går fort och enkelt. Du kan även spela flera varianter på gamla välkända spel som patients, schack och annat. Det finns blandningar av allt möjligt, fotboll och golf, korsord och alfapet med mera.

Vertical Menu

Search

Categories

  • Inga kategorier